pondělí 19. dubna 2021

 Moje místo, tentokrát se ale nebude jednat o studii skutečnosti, ale ztvárnění imaginárního světa za použití magie:) inspirováno Jiřím Trnkou, popř. ilustracemi Daisy Mrázkové

 

Úkol je zaměřený tak, aby sis to užila, ponořila se do tvoření. Aby ses cítila dobře, jako třeba když di dáváš něco dobrého na jídlo a je ti fajn... nebo to bych si aspoň přála.

 

Takže:

1. KDE JE MOJE MÍSTO? Poví ti to karty.

Klikni na odkaz http://karty.atarot.cz/medicinske-karty Zamíchej karty a jednu si vyber. Karty ti vyberou zvíře, které ti zase nabídne prostor, kde by ses cítila dobře:)

 

2. Ke krajině se můžeš inspirovat - např. najdi si na webu obrázky Trnky nebo Daisy (hodně využívají otiskování do mokrých ploch apod.), dokreslování- i fixem, pastelkou... Je to fajn, když se součástí kompozice i prvek náhody, což jen tak slovy neumím vysvětlit, proto ty obr...nebo viz příloha

 

3. Tužkou lehce načrtni krajinu inspirovanou tou z karet, kde by sis mohla udělat např. skrýš

 

4. Krajinu doplň barvami. Za pomoci různě vystřižených šablon (podobně jako roztírání grafitu) můžeš tupovat houbičkou, otiskovat fleky barev, zapouštět do mokrého podkladu atd., kombinace temper, vodovek.... do mokré vodovky třeba zrnka soli atd. Průběžně fénuj, pokud nechceš jen zapouštění do mokra.

 

5. Zabydlení krajiny rostlinami, zvířetem...  tužka, tuš, fix, nebo jen jednou temperovou barvou, kterou si rozmícháš na konzistenci, aby se ti s ní kreslilo tenkým štětcem jako s tuší (tak, ale aby kryla). 











 

Žádné komentáře:

Okomentovat