úterý 31. března 2020

Domácí škola_KYTIČKA PRO VINCENTA

Milé děti, přesně před 167 lety  (30. 3.) se narodil jeden z nejslavnějších umělců všech dob, nizozemský malíř Vincent van Gogh. I když jeho obrazy mají jásavé barvy a i obrázky slunečnic působí vesele, jeho život moc šťastný nebyl. Nejenom že jej lidé v jeho době považovali za mazala (prodal za svého života jen jeden jediný obraz), ale trpěl i různými nemocemi a dalšími strastmi, které ho třeba dohnaly k tomu, že si uřízl ucho. Byl velice nešťastný a zemřel poměrně mladý, nebylo mu ani 40 let. 
Určitě si ani v duchu nepomyslel na to, že sto let po jeho smrti se jeho obrazy budou prodávat za desítky milionů dolarů a jeden dokonce minulý týden ukradli z muzea!
Měl moc rád přírodu a květiny a my bychom mu mohli k narozeninám nějakou namalovat:)) 

Ve škole jsme pracovali na úkolech, které se týkaly jídla, prostírání apod., a ke krásně prostřenému stolu může patřit i kytička ve váze, třeba tam zrovna nějakou i máte, jen ji namalovat. A pokud ne, natrhejte kvítky při procházce anebo si ji vymyslete. Inspirací mohou být i kytice pana Gogha - SLUNEČNICE, ty maloval nejraději. Sice kvetou až koncem léta, ale když má pan Vincent ty narozeniny ...:))
Vincent van Gogh: SLUNEČNICE 
Kytička pro pana Vincenta může tedy být inspirovaná jeho obrazy nebo namalovaná podle kytiček, které si donesete z venku nebo i kytička z fantazie, to už záleží pouze na vás. Pokud zvládnete koláž, kterou nějak dokreslítee nebo domalujete, bylo by to skvělé, ale není to podmínka. I pastelky dovedou zázraky... Milý Vincente, všechno nejlepší!

A pokud by měl chuť do kytiček i mnohem mladší sourozenec, mohou mu třeba pomoci následující obrázky:
 jednoduchá pomůcka, kterou si můžou vytisknout a (d)omalovat:


Kytička pro Vincenta
Markétka B.

Žádné komentáře:

Okomentovat