úterý 31. března 2020

Domácí škola_VINCENT VAN GOGH (autoportréty a pokoj)

Milé děti, určitě jste se už někdy pokoušely nakreslit samy sebe. Protože pokud umělec nemá nikoho, kdo by mu trpělivě stál, seděl nebo ležel modelem, zkoumá svou vlastní tvář. Je zajímavé sledovat, jak mnozí slavní umělci zachycovali svou tvář v průběhu roků, proměnou totiž s přibývajícími lety neprocházel pouze jejich vzhled, ale také styl malby, rukopis.

Na Goghovy autoportéty se můžete podívat i v krátkém videu: https://www.youtube.com/watch?v=WHtHQGr3LUQ&feature=youtu.be

Téměř každý o něm ví, že si uřízl ucho a že byl svým způsobem blázen a že za svůj život prodal pouze jediný obraz a že dnes jeho obrazy patří k nejslavnějším a nejvíce oceňovaným. 
Pokud byste se chtěli dovědět více a nejenom číst knihy či články na netu, můžete zhlédnout animovaný film S LÁSKOU VINCENT, ke stažení např. zde: https://uloz.to/file/QoipEBSOQXRC/s-laskou-vincent-loving-vincent-twoj-vincent-2017-en-cz-tit-avi

Hodně se o něm dovídáme i z dopisů, kterých se dochovalo přes 900 a z nichž většina byla adresovaná jeho bratru Theovi (zde ukázky):

Maloval i interiéry, např. svůj pokoj či jen některé předměty z něj a to je i inspirace pro další úkol:
další úkol - pošlete, prosím, kresbičku (techniku nechám na vás) vašeho interiéru (kuchyňská židle s kuch. linkou v pozadí, roh v obýváku, pohled do koupelny, atd.)

Van Gogh namaloval obraz celkem třikrát
v rozmezí let 1888 a 1889. Vycházel z jeho vlastního
pokojen v Arles, kde bydlel ve Žlutém domě

 Omalovánky pro nejmenší:
omalovánka pro nejmenší
https://youtu.be/WHtHQGr3LUQ
autoportrét
Galerie:


Robin

Žádné komentáře:

Okomentovat