čtvrtek 16. dubna 2020

Domácí škola_Módní návrhář_moje originální rouška




Milí žáci, 

v dnešní době se stala rouška z nutnosti součástí našeho oblečení, kamkoli jdeme musíme ji mít a zdá se, že to ještě nějakou chvíli potrvá.
Rouška se postupně začíná stávat i jakýmsi módním doplňkem. Módní návrháři se dali do navrhování. Slavné osobnosti se v ní fotí.
Vzniklo plno zajímavých i extravagantních modelů, které vidíme na internetu i v televizi. Možná i ve svém okolí, už jste potkali někoho, jehož rouška vás zaujala.

  Tady se můžete podívat na některé z nich.




VÁŠ ÚKOL

Staňte se na chvíli módním návrhářem /designérem i vy. Navrhněte si vlastní originální roušku, popř. si ji rovnou můžete vyrobit. Máte tyto možnosti:


1. Roušku můžete nakreslit pouze jako návrh na papír - tak, jak to nejdříve navrhují návrháři,  jak by mohla vypadat, jaký by měla mít střih, jaké barvy by jste použili, někdo má  rád hodně barevné, někdo by tam chtěl mít obraz, ilustraci, nějaký příběh....




2. Pokud máte nějakou starou papírovou nebo už nefunkční roušku, můžete ji pomalovat barvami, dozdobit fixy, přidat různé náševky, nálepky atd....(takovou roušku sice nosit nemůžete, je to jen návrh, ale vy jste dnes návrháři:)

 



3. Roušku si můžete nejlépe rovnou ušít. Na internetu je plno návodů, můžete využít  třeba tohoto jednoduchého. Využijte staré trička, kombinujte různé kousky látek, můžete dokreslovat textilními fixy, můžete na roušku něco vyšívat, našívat ....atd......

 

4.  No a kdo si nějakou svoji originální úžasnou roušku už dávno vyrobil, tak ten se v ní může jen vyfotit a poslat foto, jestli ho poznáme.



Těšíme se, co nového vás napadne!

 

 

NAŠE ROUŠKY - GALERIE




MíšaO.



 
Adélka L.

 Agátka

 Karinka

1 komentář:

  1. Až budete zase kupovat jako šílení roušky, vzpomeňte si na to, od čeho je tady rouška a od čeho má populace na sobě respirátory. Nejde mi do hlavy, proč si někteří berou do vody roušky a pak sedí v uzavřeném prostoru s přáteli šest hodin na pivu a ještě kolují flašku slivovice. Fakt ostudy.

    OdpovědětVymazat