pátek 23. října 2020

Domácí škola Inspirace listem

 Milí žáci, 

nedávno jsme spolu byli venku a z podzimního listí a přírodnin jste zkoušeli tvořit "landartové umění".

Zkuste se znovu listím inspirovat a vytvořit tentokrát něco z hlíny, kterou jste si přinesli domů.

  
Až půjdete někam ven, někomu stačí třeba jen vyběhnout na zahradu, podívejte se a najděte si nějaké pěkné kousky (listí).
Dále budete potřebovat: nožík, váleček, popř. párátko, nějaký kus staré látky, houbičku, misku (popř. talíř...)
 


1.
vyválejte si  z hlíny plát, tak aby byl co nejrovnoměrnější,(nemáte tentokrát lišty, které by vám pomáhaly, aby byl plát na všech místech stejně tlustý), tak musíte od oka:)
Až bude plát pěkný, zaválejte do něj listí, můžete jen jeden velký list, může jich být více, to záleží na vás.(nezapomeňte, že hlínu musíte válet na kusu látky, aby se nepřilepila třeba ke stolu :))
 
 
 
2.
Plát hlíny ořežte podle toho, jakou nádobu plánujete, můžete ořezat přesně okolo listu a můžte si ořezat více listí, můžete si ale plát nechat třeba kulatý jen s vtištěným listím.
3.
Najděte si nějakou nádobu (talíř, misku) do které můžete hlíněný plát s vtištěným listem vložit (vtlačit) tak, aby se trošku ohnul. (v misce, do které vkládáte plát, musí být látka, popř. nějaká igelitová fólie, aby se opět hlína nepřilepila:)
4.
Jemně odstraňte listí a houbičkou ohlaďte okraje.


5.
Nebojte se experimentovat, misky mohou mít nejrůznější tvary. Pokud ale budete dělat něco složitějšího, nezapomeňte šlikrovat.
6. 
usušené výrobky přineste do výtvary.

Kdo si troufne, může vytvořit  třeba i vázičku.


Galerie dětí:

Stelinka


Žádné komentáře:

Okomentovat