středa 7. října 2020

Domácí škola__PARK

 Milé děti,

sice se jedná o "domácí" školu, ale k tomuto úkolu bude potřeba jít ven, nejlépe někam do zahrady nebo do parku. Potřebovat budeš: oboustrannou lepicí pásku, tvrdý papír A3 a nůžky. Nalep oboustr. pásku po stranách papíru. Na ni pak nalep lístky stromů či rostlin, trávy, kvítky a další věci, které při své procházce venku najdeš. Dobře lístky rozprostři, jako bys je lepil do herbáře.


ÚKOL PRO NEJMENŠÍ (po1, stO): CESTA PARKEM
Podobných kytiček a rostlinek, které sis nalepil(a) na papír, je venku určitě ještě mnohem více. Dokresli kolem těchto osamocených rostlinek jejich další kamarády a možná ti na papíře vznikne nová louka nebo park. Co vše ještě můžeme v parku najít? Dokresli:)


ÚKOL PRO "STARŠÍ" (U1): KVĚTINOVÁ BORDURA

Nevíš, co je to bordura? Jinak bychom mohli říci lem, obruba; ozdobný okraj tkanin, iluminací, nástěnných maleb apod. Květinové bordury najdeme hodně i v lidovém umění. 

Tak tedy - inspiruj se nalepenými rostlinkami či jejich částmi a zkus je jednoduše v lince překreslit nebo se jen inspiruj a vytvoř svůj květinový dekor.






Můžeš zkusit některé tvary doplnit o svou představivost a nakreslit bílým fixem na černý papír. Že by nový motiv na krajku?



ÚKOL PRO "NEJSTARŠÍ" (U2): STUDIE ROSTLIN (tužka, tenký fix)




Žádné komentáře:

Okomentovat