čtvrtek 22. října 2020

Domácí škola Moje malé podivnosti


Milé děti, 

když něco děláme ve škole, chcete si často po úkolu vyrobit ještě něco malého, jen tak sami pro sebe, nějakou hračku, zvířátko, talisman nebo drobnost, co se ani ničemu nepodobá. Tak teď máte příležitost. Z kousku hlíny, který jste dostaly, jich můžete udělat i víc. Ale pozor, ať nejsou moc malé. To by se nám pak mohly poztrácet (tak aspoň 6-10cm). 

Zkuste figurku vždy vymodelovat z jednohu kusu hlíny, tak abyste ani moc nemusely šlikrovat a nic přilepovat (vzpomeňte si, jak jste kdysi modelovaly z plastelíny, to bylo podobné). Když budete muset šlikrovat a lepit, tak pořádně, ať to drží!! Dávejte pozor, aby vaše figurka, zvířátko atd... nemělo moc tenké nožky nebo ručky, končetiny musí být vždy silnější, ať dobře drží, často je stačí třeba jen vyrýt párátkem na tělíčko. Taky si dejte pozor, aby vám figurka dobře stála a nepadala.

Návrháři, kteří vymýšlejí hračky se často nechávají inspirovat dětmi, protože ty umí vymyslet něco nového, co tu ještě nebylo. Tak se do toho pusťte a buďte originální.

 

 
 



Žádné komentáře:

Okomentovat