neděle 24. ledna 2021

Domácí škola_Dotkni se vločky (menší děti)

Milé děti, sněhová peřina už z velké části roztála, ale stále tu a tam polétává nějaká ta sněhová vločka... Také je rády chytáte do dlaní? Jen malou chvilinku ji můžeme pozorovat, než se změní v kapičku vody. Někdy nám ale ruce mrznou tak, že je nejlepší obléct si rukavice a na nich vločka vydrží o něco déle... a ručičkám je krásně teplo. 

Víte o tom, že i barvičky mohou být teplé nebo studené? No jo, i některé barvičky mohou studit a některé nám budou připomínat hřejivé sluníčkové dny. Zkusíme si úkol, kde některé barvičky budou hřát a některé studit, aby nám v nich vločka hned neroztála:)

Potřebovat budeš: bílý tvrdý papír, vodovky, bílou voskovku, pastelky (nebo fixy, giocondy, voskovky atd. v "teplých" barvách, vlasový štětec a vodu, špetku soli), měkký bílý papír a nůžky na vločku

Tak tedy - na tvrdý papír si obkresli svou ruku. Kolem ruky nakresli vločky bílou voskovkou. Pozadí vybarvi vodovými barvičkami (ách, ty barvy ale studí...) a trošinku je ještě za mokra posypej solí. Počkej, až bude obrázek suchý.

Pak své ruce obleč do hoooodně teplé rukavice (jaké barvičky v tobě vyvolávají pocit tepla?:)) 

A nakonec už nech snášet se na papír papírové vločky....


Tady je i pohádka o vločkách. 


Můžeš si ji poslechnout na dobrou noc, když rodiče kliknou na: https://anchor.fm/martina-urbanov/episodes/8--Snhov-vloka-enn8h5


O vločkách je i písnička:


Vločky padají dolů, ale i my se chceme někdy vznést vzhůru... co třeba s touto písničkou:

GALERIE DĚTÍ:
EmmičkaS.



Žádné komentáře:

Okomentovat